kinderen: “Toen mijn zoons nog klein waren, werkte ik fulltime in de slagerij van
mijn vader. Om kwart voor zeven ’s avonds haalde ik de kinderen op van de
crèche. Dan moest ik nog naar huis en koken. Tegen de tijd dat het eten eenmaal
op tafel stond, vielen ze boven hun bord in slaap. Dat vond ik zó erg! Met dit
receptenboek en de maaltijden voor kinderdagverblijven wil ik zorgen dat andere
ouders dat probleem niet meer hebben.”
Met de lancering van een eigen receptenboek, gericht op werkende ouders, wil Van de Merwe zorgen dat kinderen wennen aan verschillende smaken. Bijvoorbeeld de ene dag kipkerrie met noedels of chili con carne en de andere dag een visstoofpotje of stamppot.
De directie van KomKids is in elk geval vol lof. De kinderen zouden het prachtig vinden: de maaltijd duurt langer en ze proeven veel verschillende smaken. Wanneer kinderen iets niet lusten, worden ze in zo’n geval gestimuleerd om het toch te proberen. Dat zou zo goed werken dat ze boos worden als het op is.