Het onderzoek bestond uit een vragenlijst over zeven verschillende onderwerpen zoals de tevredenheid over de begeleiding, de kwaliteit van het werk, de medewerkers, de facturatie en het contact met Stroomopwaarts. De vragen bestonden vervolgens uit een aantal meerkeuzenopties, het geven van een cijfer over de tevredenheid en ruimte om aanvullende opmerkingen achter te laten. Zoals gezegd is het gemiddelde cijfer over de tevredenheid uitgekomen op een 7.
Aan het einde van het onderzoek is Vrije ruimte gegeven aan de respondenten om overige opmerkingen achter te laten. Hierin is door de respondenten benoemd dat de overgang naar Stroomopwaarts voor sommige klanten niet onopgemerkt is gebleven. Zij hebben te maken gekregen met een nieuwe organisatie en vaak ook nieuwe contactpersonen en aanspreekpunten. In de overdracht had Stroomopwaarts hier volgens de respondenten zorgvuldiger mee om kunnen gaan.
Niemand zou om Stroomopwaarts heen kunnen. Directeur Desirée Curfs: “Het is een prachtbedrijf met enorm veel mogelijkheden. We staan klaar voor de hele regio”, verklaarde ze vorig jaar vol vertrouwen bij de feestelijke start. “Er ligt een grote uitdaging om samen met alle medewerkers en partners een nieuwe organisatie te bouwen. De dienstverlening aan de inwoners en ondernemers van de drie gemeenten staat voor mij centraal, evenals de ontwikkeling van de medewerkers. Ik geloof in de kracht van samenwerking en wil de relatie met de partners uitbouwen. Dat geldt ook voor de toegevoegde waarde van Stroomopwaarts MVS richting ondernemers en leveranciers.” SCHIEDAM- Participatiebedrijf Stroomopwaarts erkent dat er nog een flinke uitdagingen ligt voor de komende tijd, met het zoeken van de samenwerking met ondernemers die werk kunnen bieden waar Stroomopwaarts de kandidaten, dienstverlening en productiecapaciteit aan kan koppelen.
Stroomopwaarts viert het één jarig bestaan, maar vorige maand werd bekend dat 70% van de ondernemers in de drie Waterweggemeenten niet bekend is met Stroomopwaarts. Dat werd duidelijk uit onderzoek van de Rekenkamercommissie (RKC) naar de effecten van de participatiewet
Twaalf maanden geleden startte het regionale participatiebedrijf met de onthulling van het logo en de aankondiging dat de voormalige afdelingen sociale zaken/werk en inkomen en de sociale werkvoorzieningen van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam de krachten bundelen. Met als belangrijkste doel; het ondersteunen van mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken om deel te nemen aan de samenleving. Zodat zij niet onnodig aan de kant staan.