
SCHIEDAM- Tot nu toe hebben tachtig personen het manifest ‘Schiedam verwelkomt Vluchtelingen’ ondertekend, dat laat een woordvoerder van de stichting achter het manifest weten. Door ondertekening kunnen mensen zich opgeven als vrijwilliger om te worden ingezet bij de mogelijke opvang in Schiedam van illeguliere migranten (dat wil zeggen: mensen zonder geldige verblijfsdocumenten en dus zonder verblijfsrecht) die een beroep willen doen op de asielprocedure in Nederland.
Stuwende kracht achter de wervingscampagne voor de vrijwilligers is de Stichting Meredia, wat staat voor ‘meer respect en dialoog’. De stichting stelt dat het manifest in eerste instantie is opgemaakt om de ‘vluchtelingen’, die volgens Meredia ook naar Schiedam gaan komen, een welkom te heten. Tegelijk ligt er volgens de stichting momenteel (nog) geen verzoek van het COA voor een opvanglocatie in Schiedam.
Volgens Meredia zal de gemeente Schiedam aanstaande donderdag met organisaties als het welzijnswerk en diverse serviceclubs verder praten over een mogelijke opvanglocatie ‘ergens’ in de stad. De stichting zal bij die gelegenheid ook het manifest onder de aandacht brengen. Dat gebeurde afgelopen vrijdag ook al op een door de gemeente Schiedam mogelijk gemaakt ‘dialoog ontbijt’ in het Stadskantoor. Daar werd het welkomstmanifest besproken in het bijzijn van het Tweede Kamerlid Michel Rog (CDA).
Om meer bekendheid te geven aan het manifest zal Meredia komende woensdag inspreken bij de raadscommissievergadering om raadsleden te informeren over het initiatief. Naar eigen zeggen hard nodig, omdat de discussie over de opvang tot nu toe zou worden bepaald door ‘teveel negatieve informatie’.
Zie ook: Asielzoekers Maassluis werkloos.
Voorstel vluchtelingen Schiedam.
Promotiecampagne voor vluchtelingen Schiedam.
Hét punt waar het om gaat, dat het grotendeels economisch gemotiveerde migranten ipv bedreigde vluchtelingen betreft, blijft opvallend vaak buiten de aandacht. Het is heel simpel: aan die migranten hebben wij geen behoefte en we hebben er ook niet de ruimte en middelen voor. Grenzen dicht is wat dat betreft een zeer gezond uitgangspunt.
De tijd van praten is wat mij betreft nu wel eens voorbij. Tenzij het gaat om het vormgeven van grenscontroles en het verstrekken van de tijdelijke ontheemdenstatus voor mensen die nu een asielaanvraag hebben gedaan.
Ik schaar mezelf onder de categorie die zich zorgen maakt over de aanhoudende stroom, geen demagogie hoeft van alle politici, maar die ook niet meer vluchtelingen IN Nederland wil helpen.
Dat schiet lekker op, 80 ondertekenaars. Gelukkig ook allemaal voorzien van adressen, dus even selecteren en we kunnen zien in welke buurt de opvang kan worden gesitueerd. Wel zo handig in het kader van het benodigde draagvlak (Hoi Lamers!). Het zou zomaar de ziekenhuisbuurt kunnen worden.
Als de verzorgingsstaat dadelijk een keer instort dan kunnen we twee kanten op: nog extremere nivellering (lees: armoede) of ieder-voor-zich. Je kunt een verzorgingsstaat nu eenmaal niet handhaven terwijl de grenzen open blijven staan. Het is kiezen of delen.
Als iemand geen cent heeft bijgedragen dan dient het niet uit de algemene middelen betaald te worden. Ik heb er niets op tegen als filantropen en “sociaalvoelende” mensen dit uit eigen zak betalen en blijven betalen.
Ieder zijn hobby. En een hobby mag toch geld kosten?