WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘HANDHAVERS SIGNALEREN PARKEERPROBLEMEN SCHIEDAM’

Wethouder Frans Hamerslag (PS).
SCHIEDAM– Handhavers en bewoners geven regelmatig aan dat de parkeerdruk in Schiedam hoog is, maar de gemeente onderneemt slechts beperkt actie. Volgens wethouder Frans Hamerslag (PS) wordt pas naar extra parkeerruimte gezocht wanneer daar directe aanleiding toe is, bijvoorbeeld bij werkzaamheden of na signalen van handhaving of bewoners, omdat de gemeentelijke capaciteit beperkt is, gebeurt dit maar zelden uit eigen beweging. Raadslid Yusuf Tuncer bevraagd het college.

Tuncer wil weten hoe vaak meldingen binnenkomen over mogelijke nieuwe parkeerplekken, hoe deze worden opgepakt en of er terugkoppeling plaatsvindt naar degene die een melding doet. Ook vraagt hij of de gemeente zelfstandig onderzoekt waar meer parkeerplaatsen kunnen komen, en hoe vaak dat gebeurt.

Aanleiding voor de vragen is onder andere een enquête onder bewoners, waaruit blijkt dat er volop suggesties zijn om de situatie in wijken te verbeteren. Zo wordt onder meer voorgesteld om schuinparkeren mogelijk te maken, parkeerstroken van duidelijke belijning te voorzien, stoepen te versmallen en ‘voortuintjes’ terug te geven aan de straat. Daarnaast merkt Tuncer op dat handhavers ’s avonds coulant omgaan met foutparkeren, wat begrijpelijk is vanwege het gebrek aan plekken. Toch leidt die mildheid volgens hem overdag tot problemen: foutparkeerders blokkeren het verkeer en zorgen ervoor dat bijvoorbeeld afvalcontainers niet geleegd kunnen worden. Hij wil weten hoe de gemeente optreedt tegen structureel foutparkeren wanneer er in de omgeving wél plek is.

6 gedachten over “‘HANDHAVERS SIGNALEREN PARKEERPROBLEMEN SCHIEDAM’

  1. Flink wat huizen afbreken, dan kan iedereen zijn drie of vier auto’s op de vrijgekomen ruimte parkeren.

    1. Waarom moet iedereen drie of vier auto’s voor de deur ? Ik ben blij met mijn fiets en dankbaar dat ik nog kan lopen en fietsen ………………

  2. Logisch dat er op de stoep wordt geparkeerd, er is immers vaak geen ruimte als je s’avonds thuis komt.
    Maar wat irritant is, is dat er met twee maten wordt gemeten. Waar de 1 wegkomt zonder prent, krijgt een ander
    op precies dezelfde plek, en tijd, een andere keer WEL een prent. Niet uit te leggen.

  3. Dat aso-parkeerders op sommige momenten op het trottoir parkeren moet men helaas mee leren leven. Maar zodanig parkeren dat een hele straat wordt geblokkeerd is onverteerbaar. Ook het parkeren op zebrapaden, in en uitrit of voor een voordeur is onverteerbaar. Als dit soort aso-parkeerders hun auto de hele dag laten staan op zo een wijze en er geen stadswachtje tegen optreed is onbegrijpelijk.
    Daarnaast zijn er veel bedrijven bezig in Schiedam met het aanleggen van o.a. nieuwe stroomkabels die hele parkeervakken voor weken in beslag nemen om hun gereedschap en materiaal op te slaan.
    Maar dat stadswachtjes als reden opgeven om geen boete uit te delen is helemaal bizar.
    Deze verkondigen dat er geen boetes worden uitgeschreven omdat de bewoners tegen betaald parkeren hebben gestemd en de gemeente vind dat het nu een probleem van en voor de bewoners is.

    1. De gemeente heeft wel een punt hoor, met betaald parkeren met de bijbehorende parkeervergunningen hadden deze mensen heel wat minder parkeerproblemen gehad. Geen gezinnen meer met 4 of meer auto’s zoals ik in Schiedam West heb meegemaakt maar meestal wél plek zoals ik dat op de korte haven mocht beleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *