WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

GERUCHTEN MAROKKANEN MAASSLUIS DOOR BRIEF BURGEMEESTER

Bij het jongencentrum Ummah Wahidah, naast de moskee in de Burgemeester Zaneveldstraat, zou de overlast onhoudbaar zijn geworden, zegt raadslid Molmans van oppositiepartij  Maasluis Belang, Uit de jaarlijkse Marokkanen monitor van de gemeente Maassluis blijkt een stijging van de schooluitval en toename van het aantal Marokkaanse criminelen. Bij herhaling wordt de belofte gedaan dat gemeente en politie nóg intensiever informatie gaan uitwisselen. Zo wil de gemeente doorgaan met het signaleren van crimineel gedrag via het wijkteam, in dialoog met de moskee, ouders rechtstreeks aanspreken en men blijft vertrouwen houden in -en subsidiëren van- de Stichting Ummah Wahidah. Van de jongens van Marokkaanse herkomst in Nederland, die in 1984 zijn geboren, werd 61,4% tussen 1996 (toen ze 12 werden) en 2010 één of meer keren van een misdrijf verdacht. Onder jongens van autochtone herkomst is dat 24,8 procent (Bron: CBS).
Bij het jongencentrum Ummah Wahidah, naast de moskee in de Burgemeester Zaneveldstraat, zou de overlast onhoudbaar zijn geworden, zegt raadslid Molmans van oppositiepartij Maasluis Belang.
Uit de jaarlijkse Marokkanen monitor van de gemeente Maassluis blijkt een stijging van de schooluitval en toename van het aantal Marokkaanse criminelen. Bij herhaling wordt de belofte gedaan dat gemeente en politie nóg intensiever informatie gaan uitwisselen. Zo wil de gemeente doorgaan met het signaleren van crimineel gedrag via het wijkteam, in dialoog met de moskee, ouders rechtstreeks aanspreken en men blijft vertrouwen houden in -en subsidiëren van- de Stichting Ummah Wahidah.
Van de jongens van Marokkaanse herkomst in Nederland, die in 1984 zijn geboren, werd 61,4% tussen 1996 (toen ze 12 werden) en 2010 één of meer keren van een misdrijf verdacht. Onder jongens van ‘autochtone herkomst’ is dat officieel 24,8 procent (Bron: CBS). De tweede generatie allochtonen wordt in de meeste statistieken verwerkt als ‘autochtoon’, want in Nederland geboren.
MAASSLUIS- Geruchten over de opvang van ‘querulante Marokkaanse jongeren’ naast seniorencomplex De Vloot in Maassluis zijn gebaseerd op een officiële brief van burgemeester Edo Haan (PvdA). De brief is mede ondertekend door één van de wethouders. In het schrijven, gericht aan één van de gebruikers van het cultureel centrum InBlik, wordt een andere bestemming voor het pand aangekondigd per 2017. Dat zegt raadslid Loek Molmans van oppositiepartij Maassluis Belang (MB). De gemeente Maassluis laat zich niet uit over het bestaan van de brief.

Eén van die gebruikers van InBlik is de Stichting Myosotis, een vrijetijdsclub voor mensen met een verstandelijke beperking. Deze stichting heeft nog geen officiële brief van de burgemeester ontvangen om het cultureel centrum te verlaten. Wel heeft Myosotis begrepen dat het Marokkaanse jongerencentrum Ummah Wahidah ‘deze kant op verhuist’.

Bij het jongencentrum Ummah Wahidah, naast de moskee in de Burgemeester Zaneveldstraat, zou de overlast onhoudbaar zijn geworden, beweert raadslid Molmans, maar het verplaatsen van deze overlast naar de directe omgeving van een complex met kwetsbare senioren is volgens MB een slecht plan. “Wij weten er ook het fijnen niet van. Er wordt de gemeenteraad niets medegedeeld. Vandaar dat wij toch maar vragen stellen.”

Voor Myosotis wordt een eventuele verhuizing naar Theater Koningshof als een groot probleem gezien. De stichting organiseert discoavonden met gebruik van de bar bij InBlik tegen een ‘maatschappelijk tarief’. Men verwacht niet snel op eenzelfde basis elders terecht te kunnen. Wat betekent dat de disco na drie jaar moet stoppen.

Ummah Wahidah is volledig onbereikbaar voor een reactie en bij InBlik wordt verwezen naar een woordvoerder die pas maandag terug is van vakantie.

Zie ook: ‘Gestoorde Marokkanen bij bejaarden Maassluis’.

‘GESTOORDE MAROKKANEN BIJ BEJAARDEN MAASSLUIS’

2 gedachten over “GERUCHTEN MAROKKANEN MAASSLUIS DOOR BRIEF BURGEMEESTER

  1. Zij zijn echt niet goed hier in Maassluis. Wat moeten die lui niet kosten. En wat een ellende zij veroorzaken. En dat willen ze dan bij senioren neer zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *