“Meedoen aan Petje af kost voor leerlingen geen geld,” vertelt Jolien van der Marel, locatiemanager van Petje af Vlaardingen. “We vragen wel van leerlingen dat zij iedere week aanwezig zijn en actief meedoen. Ook van ouders vragen we betrokkenheid. Leerlingen doen in principe drie jaar mee: in groep 7 en 8 van de basisschool en in het eerste jaar van het voortgezet onderwijs. Aan het einde van het derde jaar ontvangen leerlingen van Petje af een certificaat voor hun deelname; een waardevol diploma!
In september gaat Petje af van start met de eerste groep leerlingen in Vlaardingen. Dit breiden we in de komende jaren uit naar drie groepen. In 2017 wil Petje af ook locaties openen in Maassluis en Schiedam.”
De Vlaardingse burgemeester Bert Blase (een foto van zijn twitter account). Samen met zijn kinderen én de ambtsketen.VLAARDINGEN- Burgemeester Bert Blase (PvdA) is vanmorgen gastdocent en spreekt bij de weekendschool Petje af. Om 11.00 uur, na een welkomstwoord, vertelt hij over het thema stadsbestuur en lokale democratie, maar ook over zijn rol en de rol van het college en de gemeenteraad.
De Stichting Petje af Waterweg organiseert lessen voor kinderen van 10 tot en met 14 jaar uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam op zondag, in zeven blokken van vier weken, alles over een bepaald beroep, sector of maatschappelijk of cultureel onderwerp.