WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

BUURT BEZORGD OVER BOMENKAP CARNISSE EILAND ROTTERDAM

ROTTERDAM– De werkzaamheden voor de bouw van 525 woningen op Carnisse Eiland in Rotterdam hebben geleid tot onrust bij omwonenden. Bij het project worden 101 bomen gekapt, wat zowel ecologische zorgen als verontwaardiging heeft veroorzaakt.

Buurtbewoners maken zich vooral zorgen over het verlies van een buizerdnest en de vermeende aanwezigheid van meervleermuizen in het gebied. Uit onderzoek blijkt dat het buizerdnest een verlaten oud kraaiennest is. Desondanks wordt nader onderzoek gedaan en zijn de werkzaamheden binnen een straal van 75 meter rondom het nest voorlopig stilgelegd. Ook wordt rekening gehouden met de foerageergebieden van vleermuizen door extra groen aan te planten en de verlichting aan te passen.

Naast deze ecologische maatregelen worden nieuwe bomen aangeplant, minimaal evenveel als de gekapte bomen. De planning van de woningbouw loopt vertraging op door het uitgestelde onderzoek, wat mogelijk invloed heeft op het broedseizoen van andere vogels.

Buurtbewoners uiten ook onvrede over de communicatie rondom de bomenkap. De wijk heeft aangegeven onvoldoende geïnformeerd te zijn over de werkzaamheden. De gemeente heeft beloofd dit te verbeteren door QR-codes te plaatsen op bouwborden en via de bouwapp en wijkkranten duidelijker informatie te delen.

De ecologische situatie wordt de komende maanden gemonitord en bijgesteld waar nodig. De gemeente onderzoekt ondertussen of het mogelijk is om de werkzaamheden eerder te hervatten zonder verdere ecologische risico’s.

Eén gedachte over “BUURT BEZORGD OVER BOMENKAP CARNISSE EILAND ROTTERDAM

  1. “De gemeente heeft beloofd dit te verbeteren door QR-codes te plaatsen op bouwborden ”

    Terwijl de overheid waarschuwt om zo min mogelijk QR codes in publieke ruimten te plaatsen, doet dezelfde overheid precies het tegenovergestelde.
    Namens crimineel Nederland, alvast enorm bedankt!
    De eerste beste Jan lul die je van de straat plukt doet het beter dan de prutsers bij de gemeente !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

preload imagepreload image